Achtergronden bouwen en wonen

0
283
achtergronden bouwen

Bij elk project hoort een verteltafel! En om deze verteltafel altijd helemaal in sfeer te brengen maak ik gebruik van achtergronden. Nu het thema bouwen en wonen (passend bij kinderboekenweek 2023 ‘bij mij thuis‘) centraal staat, ben ik direct met achtergronden bouwen aan de slag gegaan!

Achtergronden voor de verteltafel over bouwen en huizen

Omdat bouwen met wonen te maken heeft en er geen woning is zonder deze te bouwen heb ik deze onderwerpen met elkaar gecombineerd. Uiteindelijk is er een pakket met 20 verschillende platen ontstaan. Je maakt zelf de keuze of je je focust op de bouwplaats of dat je de bouwplaats én de leefomgeving eromheen laat zien. Alle platen zijn er in een gespiegelde versie, zodat alle platen aan elkaar te koppelen zijn.

–> Wil je meer weten over hoe je een verteltafel inzet en hoe je voor aankleding en een spelverhaal zorgt?

Passende inrichtingsmaterialen bij de achtergronden bouwen

Natuurlijk zorgen deze achtergrondplaten alleen voor een basis. Bij een verteltafel probeer ik altijd zelf een spel verhaal te laten bedenken of juist een verhaal uit te spelen. De volgende prentenboeken kunnen voor een verhaallijn zorgen:

Kies je ervoor om zelf een verhaal te laten bedenken, dan maak ik vaak gebruik van lego of playmobile om invulling te geven aan het spel:

Bestellen en printen maar!

Dit product behoort tot een (groeiende) bundel met achtergronden. Deze bundel achtergronden voor de verteltafel (met o.a. achtergronden rond lente, winter, sint, kerst, onderwaterwereld) is aan te schaffen via Voor de Leerkracht. Na betaling ontvang je een digitale pdf download in je account bij Voor de Leerkracht.

Tip! Vergroot de pagina’s tot A3 formaat wanneer je een leuke boekenhoek of ruime verteltafel wilt inrichten.

Vorig artikelWoordkaarten bouwen & wonen
Volgend artikelSpelenderwijs zinnen bouwen
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in