Kraamcadeau knutselen: ABC boekje

0
7174
ABC boekje als kraamcadeau

Hoera! Er is een broertje of een zusje geboren en jij hebt een trotse broer of zus in de klas. Samen wil je de ouders natuurlijk verrassen met een persoonlijk cadeau van de klas…  Het ABC-boekje is een leuk cadeau wat al snel door de ouders ‘voorgelezen’ kan worden aan hun nieuwe kindje.

Verras ouders met het ABC-boekje als kraamcadeau

Zo maak je dit ABC boekje…

Voorlezen is de eerste start van het leren lezen. Met een jong kind is het heerlijk om plaatjes te kijken in een boekje en dan de plaatjes te benoemen. Dit ABC boekje heeft allemaal afbeeldingen met dieren. Dieren zijn voor elke generatie aansprekend.

Materialen

  • Document: ABC boekje
  • Gekleurd A4 papier
  • Schaar
  • Lijm

 Zo maak je het ABC-boekje

Laat de leerlingen allemaal een kleurplaat kleuren. Knip de dieren uit en plak deze in de volgorde in het boekje. Knip de naam van het dier uit en plak deze erbij.
Laat de kinderen de naam bij de gekleurde afbeelding schrijven.

Plaats (bij toestemming ivm AVG) een groepsfoto voorop het boekje. Pak hem in met roze of blauw papier. Nodig nu de baby uit in de klas en verras de ouders met dit cadeau.

 

 

Ben je op zoek naar een ander cadeau?  Misschien is het Lieve-kriebel-rompertje het cadeau waarnaar je op zoek bent!

 

Vorig artikelAfscheid nemen op school #1: cadeautjes
Volgend artikelBellen blazen met ecoline
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in