6 kerstverhalen die jij in de kerstvakantie kunt lezen!

0
765
kerstverhalen

Veel leerkrachten nemen in de kerstvakantie echt de tijd om even weg te duiken in een boek. Dat leesplezier belangrijk is, dat zullen alle leerkrachten onderschrijven. Wanneer je het lezen wil bevorderen, is het belangrijk dat je zelf de liefde voor lezen ervaart. Het is dan ook erg mooi om te zien dat veel leerkrachten in de vakantie zelf de tijd nemen om te lezen. Of het nu vakliteratuur is of om te ontspannen. Voor ieder is er iets te vinden. Maak jij al leesplannen voor de kerstvakantie?  Dit lijstje met kerstverhalen zijn zeker te overwegen om te lezen in de kerstvakantie: 

kerstverhalen
Image by nietjuh/ Ylanite from Pixabay

 

Winter in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

Heb je de andere boeken in deze serie al gelezen? Nog niet?  Dan kun je je ook nog in zomerse sferen voegen want als je met deze serie start met lezen, dan wil je ze allemaal lezen. En hoe leuk is het om het kleine bakkerijtje in winterse sferen te leren kennen?

Winter in Schotland  – Sarah Morgan

De verhalen van Sarah Morgan zorgen altijd voor wat turbelentie in het leven van de hoofdpersoon, maar altijd is er sprake van een portie liefde in de verhalen. En dat dan in een winterse tafereel in Schotland!

Kerstmis in het duincafe  – Debbie Johnson

Dit boek behoort tot de Duincafe-serie. Als je deze vakantie nog wat tijd over hebt, is het ook leuk om de andere delen te lezen. Het Duincafe is een bijzonder plek en dan ook zeker tijdens kerst!

Hemelse modder – Gaby Rasters

Altijd samen kerst vieren, maar dit jaar niet? Gelukkig is daar het recept van Hemelse modder dat misschien deze zussen weer samen verbindt.

Een onverwachte kerst – Natalie Cox

Na een vervelend jaar kijkt Charlie niet uit naar het kerstfeest. Niet vreemd na alles wat gebeurd is en dan ook nog kerst vieren als single. Dus het aanbod om een plattelandskerst te vieren komt goed van pas. Maar die rustige kerst die zij voor ogen had, loopt toch heel anders. Een heerlijk vermakelijk boek vol liefde!

Twaalf dagen voor kerst

Laura schrijft haar beste vriendin Kate in bij een datingbureau dat aangeeft voor eenzame singles de liefde te vinden voordat het kerst is. Gaat dit binnen 12 dagen lukken?
Lees jij ook zo graag? Elk jaar kun je mijn leesavonturen volgen via Goodreads of Insta. Welke boeken ga jij deze kerstvakantie lezen?

 

 

 

Vorig artikelSinterklaasfeest 2021: Een eigentijds feest in de klas!
Volgend artikelZo ontwikkel je je verder als leerkracht!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in