Afsprakenposters

0
12979

Posters zijn in het onderwijs niet weg te denken: zowel als in midden- en bovenbouw. In de onderbouw kun je afspraken ook verduidelijken door middel van posters. Vandaag deel ik dan ook graag de afsprakenposters met je.

 

Afsprakenposters

De bron van de teksten zijn onbekend, maar deze teksten worden gedeeld door juf Ria.

 

Hoe gebruik je deze posters?

Hang deze afsprakenposters niet zomaar aan het begin van de schooljaar op.  Introduceer elke afspraak afzonderlijk van elkaar.  Bespreek met elkaar waarom deze afspraak zo belangrijk is en oefen in de praktijk met deze afspraak. Neem de tijd om verschillende praktische situaties uit te spelen, maar ook om situaties uit de praktijk te bespreken. Was de handeling juist of zou je op een andere manier handelen?



Na de introductie is het goed om regelmatig aandacht te schenken aan de afspraken. In sommige situaties is het goed om kinderen te verwijzen naar de posters, dit kan soms alleen door te wijzen naar de poster.

Download

Download: zeven afsprakenposters

 

Lees meer:

Vorig artikelMagnetische en beschrijfbare dobbelsteen: rekenactiviteiten
Volgend artikelMijn eerste kleuteruniversiteitproject!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in