uitwisbare pen

Uitwisbare pen?

image_pdfimage_print

Tijdens mijn extra begeleiding voor zorgleerlingen kwam ik in aanraking met de uitwisbare pennen. Een leerling had deze bij zich en was hier heel enthousiast over. Graag vertel ik je waarom, het gebruik en waarom deze pennen zo geweldig zijn…

uitwisbarepen

De uitwisbare pen: wat is het?

Wanneer je de uitwisbare pen aanschaft, kun je kiezen voor 10 verschillende pennen. De buitenkant heeft een kleurtje en de pen schrijft dan ook in deze kleur. De pen is glad aan de buitenkant, maar ligt verder in de hand als een gewone balpen. De pen schrijft soepel en vliegt zo over het papier.

 

Waarom een uitwisbare pen?

Een uitwisbare stift heb je niet perse nodig binnen het onderwijs. Je moet er als leerkracht toch niet aan denken dat een kind bij het nakijken van een dictee ‘even een foutje weggumt’  of iets dergelijks.  Toch zie ik ook wel mogelijkheden met deze pen.

Een voorbeeld:  een leerling komt voor mij met extra begeleiding. Hij vertelt mij enthousiast over de uitwisbare pen. Hij vertelt mij dat hij zo blij wordt van deze pen omdat hij altijd fouten maakt, ook bij het oefenen. Bij het oefenen kan hij zichzelf verbeteren maar hij blijft altijd de fout zien. Nu kan hij deze uitwissen en houdt hij er een positief aan over.

Zo’n uitwisbare pen is dus geen must maak kan in sommige gevallen een geweldige bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen van een leerling.  Deze pen kan dus ook een waardevolle aanvulling zijn bij extra begeleiding.  Je mag dan ook het nieuwe geleerde zien:  Je weet nu meer dan eerst, het oude wis je weg en het nieuw geleerde stof schrijf je nu op!

 

Hoe werkt de pen?

Je schrijf je tekst op een normaal papier. Wanneer je iets weg wilt wissen, dan pak je de achterkant van de pen en je wrijft met de achterkant over de geschreven tekst. Je wist nu met een klein beetje kracht de tekst weg.

 

Aanschaffen

Deze uitwisbare pennen zijn aan te schaffen bij elke boekhandel, maar zijn online ook verkrijgbaar via schrijfvriend.

 

– Zou jij deze uitwisbare pennen inzetten en op welke manier?-

image_pdfimage_print

1 comment

 1. J

  Helaas een nadeel aan deze pennen is dat ze snel leeg zijn.
  Ik gebruik ze graag, telde wel eens goede antwoorden fout. Zo slordig als je dat moet corrigeren.
  Nu gum ik het uit en opgelost.
  Echter heb ik de pen nu 2 maanden en ik gebruik al mijn 3e vulling.

  Buiten dat, super pennen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *