Oude testament: verwerkingen

image_pdfimage_print

Genesis:
Schepping:
Liederenblad ‘Schepping’
Liederenboekje ‘schepping’
Deelthema:  dieren in de bijbel

Abraham:
Neem een koffer mee. Je hebt te horen gekregen dat je op reis moet gaan. Wat moet je meenemen? Zomerspullen, winterspullen?  Stop van te voren wat spullen erin: zonnebrand, zwempak, zonnebril, muts, wanten, sjaal, bijbel.  Zorg ervoor dat het gesprek gaat naar: op God kun je vertrouwen; in Zijn woord kun je zijn beloftes lezen en daar kun je op vertrouwen.  Reis door de woestijn

Jozef
Ganzenbord leven van Jozef:  (Op aanvraag)
– spelbord
– opdrachten

Exodus
Reis door de woestijn;  Levend Ganzebord

Leveticus
Numeri
Deuternomium:
10 plagen: Visuele ondersteuning van plagen in volgorde 
De tien geboden:Niet stelen, dat is wel lastig. Niet voor iedereen is het een spel. Daarom de volgende spellen:
– de aap en de kokosnoot:  de aap probeert de kokosnoot uit de kring te stelen. Maar er is een jager, die de aap pakt wanneer hij de kokosnoot heeft aangeraakt.
– steel de staart:  de kinderen krijgen allemaal een lint of een lang stuk papier. Deze mag aan de achterkant van de broek blijven hangen. Er is een jager die zoveel mogelijk staarten wil hebben. Differentiatie jonge kind: wanneer je staart is gestolen, mag je er ook weer één stelen bij iemand anders.

Jozua
Richteren

Gideon: In het verhaal van Gideon, waren alle mensen bang voor de Midjanieten. Daarom verstopten de mensen zich in hun huizen en in de grotten.  Al deze dingen kunnen nagemaakt worden. We maken een maquette. Door te werken met papier mache kan er op een onderplaat de grotten nagemaakt worden.

De jongste kinderen zijn vooral bezig met het maken van huizen, en deze moeten nog op een groot stuk karton geplakt worden.


Ruth
1 samuel

Geboorte van Samuel: Samuel is geboren!  Maak met elkaar geboortekaartjes. Jonge kinderen kunnen de naam nastempelen. Smeer met elkaar beschuitjes of lange vingers met boter en strooi muisjes hierover. Maak met elkaar slingers. Je kunt bijvoorbeeld de volgende slingers maken:  ‘hoera een jongen’, vlaggenslinger, of een ringenslinger.
2 samuel
1 koningen
2 koningen
1 kronieken
2 kronieken
ezra
nehemia
esther
job
psalmen
Kinderblad april 2010:  Psalm 18

spreuken
prediker
hooglied
jesaja
jeremia
klaagliederen
ezechiel
daniel
hosea
joel
amos
obadja
jona
micha
nahum
habakuk
zacharia
maleachi

image_pdfimage_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *